Tırhıt
Malzemeler:
- 1 çay bardağı pilavlıl bulgur
- 1 çay bardağı erişte
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yapılışı:
Tenceremizin içine tereyağımızı koyuyoruz.Tereyağımız eriyinc içerisine soğanlarımızı ince kıyıp yağımızın içerisine atıyoruz.Soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Daha sonra şalçamızı ve kıymamızı ilave ediyoruz.Daha sonra tenceremizin içerisine 6 su bardağı su ilave ediyoruz.Tenceredeki suymuz kaynadıktan sonra içerisine bulgurumuzu atıyoruz.Bulgurumuz yumuşayınca içerisine eriştelerimizi katıyoruz.10 dk.pişirdikten sonra çorba kıvamına gelince tenceremizin altını söndürüyoruz.Üzerine tereyağına eklenmiş pul biberli sosumuzu ilave ettikten sonra çorbamızı servis aşamasına getiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)))