Sivas Mirik Köfte
Malzemeler:
-Yarım kg ince bulgur
-250 gr kıyma
-1 tane yumurta
-3 çorba kaşıı un
-Karabiber
-Tuz
-Kimyon
SOSU İÇİN:
-Yarım kg yoğurt
-4 diş arımsak
-Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Derin bir kabın içersine bulgurumuzu sıcak su ile ıslatıyoruz.10 dk bekletiyoruz.Daha sonra içerisine 1 kaşık pul biberimizi,tuzumuzu,karabiberimizi,kimyonumuzu ekliyoruz.Daha sonra üzerine 1 yumurtamızı kırıyoruz ve 3 kaşık unumuzuda ilave ediyoruz.Daha sonra bu harcımızı iyice yoğuruyoruz.Daha sonra içerisine kıymamızıda ekliyoruz.Etimizle beraber yoğuruyoruz.Daha sonra bir tepsiye un serptikten sonra son köftemizi avuç içerisinde küçük yarım parmak boyunda yuvarlıyoruz.unlanmış tepsimize koyuyoruz.
Daha sonra derin bir tencerimizin içerisine 1 litre suyumuzu koyup kaynatıyoruz.1 kaşık tuz atıyoruz.Kaynayan suyumuzun içerisine mirik köftelerimizi döküyoruz.5 dk kaynatıyoruz.Derin bir kabın içerisine yoğurdumuzu koyup içerisine 1 çay bardağı su ile sıvılaştırıyoruz.Daha sona mirik köftelerimizi servis edeceğimiz kabın içerisine koyuyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu koyuyoruz.Bir tavada 2 çorba kaşığı yağımızı kızdırıyoruz.İçerisine pul biber atıyoruz.Ve biberli yağımızı mirik köftelerimizin üzerine döküyoruz...
AFİYET OLSUN :)