Sivas Madımak Yemeği
Malzemeler:
- Yarım kilo madımak
- İki adet kuru soğan
- Bir yemek kaşığı biber salçası
- Üç yemek kaşağı zeytinyağı
- Beş çorba kaşığı bulgur
YAPILIŞI:
İlk olarak madımaklarımzı temizlenir. Bol su ile iyice yıkanır. Soğanlarımız soyulup küçük küpler halinde doğranır. Tencerimiz ocağın üzerisine koyulur. Tenerimizin içerisine zeytinyağımızla soğanlarımızı ekleyerek soğanlarımız pembeleşinceye kadar kavrulur. Pembeleşen soğanlarımzı üzerine salçamızıda ilave edin. Daha sonra tenceremizin içerisine madımağımızı ve suyumuzu ilave edin. Daha sonra bulgurumuzu yıkayın. Daha sonra yıkanılan bulgurumuzu tenceremizin içerisine ilave edin tuzunuda attıktan sonra orta hararetli ateşte yemeğimizi pişirin.
Son olarak yemeğimizi sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt ekleyerek MADIMAK yemeğimizi servis aşamasına getirin..
AFİYET OLSUN....:)