Sivas Hurma Tatlısı
Malzemeler:
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 250 gram ceviz içi
Şerbeti İçin:
- 2 kase şeker
- 2 kase su
Yapılışı :
Öncelikle tatlımızın şerbeti hazırlanmaktadır.Bir tencerinin içerisine şeker ve suyumuzu katarak tencerimizin içerisinde kaynatmaya bırakıyoruz.Şekerimiz suda eriyip şerbetimizin rengi koyulaşınca oaktan alıp 1 dilim limon atılıp şerbetimiz soğutulmaya bırakılır.Şerbetimizin kaynama süresi 6 dakikadır. Hamurumzun hazırlanması tereyağımızı eritiyoruz.Daha sonra plastik bir kabın içerisinde tereyağımızla,zeytinyağımızı karıştırılır.İçerisi erisine 1 adet kabartma tozu ilave edilir.Birkaç damlada limon suyu ve alabildiği kadarda un ilave ederek hamurumuz yoğurulur.Yoğurulan hamurumuz bir ara dinlendirilmeye bırakılır.Daha sonra dinlendirilen hamurumuz ceviz büyükklüğünde kopalırılarak parçalara bölünür.Daha sonra herbirinin içerisine ceviz içi konulur.Ceviiz içi konulan hamurumuzu bir kalburun üzerinde şekil verdikten sonra tepsiye dizilir.Dolan tepsizmizi 200 derecedeki fırınımıza pişirmeye atıyoruz.Ve hamurumuz 15 dk pişirildikten sonra fırından çıkarılır.Tatlımızın üzerine soğumuş şerbet dökülerek tatlımız servise hazır hale getirilir..
Afiyet olsun.