Sivas Baklava Böreği

Sivas Baklava Böreği

 Malzemeler:
 

- 750 gr kıyma

- 2 adet kuru soğan

- 1 su bardağı ceviz

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 çay kaşığı karabiber


Hamuru İçin:

- 1 yumurta

- 1 su bardağı süt

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1/2 limon suyu

- 1 çay kaşığı karbonat

- Alabildiği kadar un


Yapılışı :


2 adet soğan yemeklik şeklinde doğranır.1 dolu yemek kaşığında yağda kavrulur.750 gram kıyma pembeleşen soğanın üzerine atıldıktan sonra suyunu çekip sote haline getirilene kadar kavrulur.1 su bardağı ceviz  1 çay kaşığı karabiber ve tuz ilave edilir.

Derin bir kabın içine 1 su bardağı soğuk süt ve yarım çay bardağı sıvı yağı döküp 1 yumurtayıda kırdıktan sonra karıştırılır.Ayrıca üzerine karbonat ve limon suyu ilave edilir.Kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.

Hamurumuz 24 eşit parçaya bölünür.6 beze nişasta ile açılarak üst üste konulur.Sonra 6 tanesi birden açılıp bir yufka elde edilir.Yağlanmış fırın tepsisi içerisine serilir.Diğer bezelerdede aynı işlemi uyguladıktan sonra hamurumuzun arasına iç harcı yaydıktan sonra diğer yufkalarıda üzerine koyduktan sonra hamurumuz baklava gibi kesilir.Bolca yaladıktan sonra hamurun yarım saat dinlenmesi gerekir.180 derecelik fırında pişirildikten sonra böreğimiz servise hazır hale getirilir..

AFİYET OLSUN:)) 

Tepkini göster

0 love1