Sivas Bad Yemeği
Malzemeler:
- 3 adet domates
- 1 soğan
- 3 biber
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 5 adet yeşil soğan
- 1 demet maydonoz
- 1 fincan nar ekşisi
- Tuz
- Karabiber
- Lahana
Yapılışı:
1 adt kuru soğanımız soyup küçük parçalar halinde kıyma şeklinde doruyoruz.Daha sonra üzerine ya ekleyip tavada soteleyin. Daha sonra sotelenen soğanlarımızın üzerine salça ve salça biberimizi ilave ediyoruz. Daha sonra domatesimizi soyup küp şeklide doğrayıp onuda soğanlarımızın üzerine ilave ediyoruz. Daha sonra bulgurumuzu sıcak suyla ıslatalım. Sonrada üzerine haşlanmış olan yeşil mercimeklerimizi ilave ediyoruz. Daha sonra tavamızda sote yapılan sosumuzu bulgurumuzun üzerine dökün. Daha sonra bir demet maydonuzu incecik doğradıktan sonra bunuda yemeğimize ilave edilim..
Tuz,karabiber,nar ekşimizide ilave edip yemeğimizi derin bir kapta karıştırın.Servis yapacağımız tabağımızı süslemek amaçlı kenarlarına lahana dizip üzerinede badımızı koyup servise hazır hale getirelim..
AFİYET OLSUN:)))