Peskutan Çorbası
Çorbamızı yapmak için tencerimizin içine yeterli dercede pestukan ve yeterli derecede su koyularak karıştırılarak ayran haline getirilir.Tenceremizi bir su bardağı yarma,yarım su bardağı ise yeşil mercimeği yıkıyarak konulur.Bir tanede etli kemik parçası konularak çorbamızı ocağımıza koyuyoruz.Çorbamızın içine tuzda ekleyip pişirme aşamasına bırakıyoruz.Çorbamız kaynama aşamasındayken tenceremizden taşmaması için sürekli tenceremizdeki çorbamızı kepçeyle srekli karıştırıyoruz.Çorbamızın içindeki yarmalar ve mercimekler piştikten sonra çorbamız pişim aşamasına gelmiş demektir.Küçük tavamızın içine tereyağı ve küçük soğan doğrayarak hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Soğanlarımız pembeleşince içine kuru nanemizi ilave ediyoruz.Çorbamızın içine tavamızdaki sosu ekleyerek çorbamzı yeme aşamasına getiriyoruz.