Kelle Tatlısı (Sivas)
Malzemeler:
10 tane yumurta sarısı
Alabildiği kadar un
250 gram fındık
150 gr badem
200 gr üzüm
50 gram kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarcın
Baklava Hamuru İçin :
1 bardak süt
1 bardak su
1/2 zeytinyağı
2 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
8 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
10 yumurta bir kabın içine koyulur.Daha sonra içerisine un ilave edilir,az tuz eklenir.İyice yoğurulan hamur oklava ile açılarak daha sonra şeritler halinde kesilir.Daha sonra kesilen hamur sıak suda haşlanır.Haşlanmış malzeme yağda kavrulur.Daha sonra badem,üzüm,ceviz ve hamur bir tepside karıştırılır.Daha sonra baklava hamuruda yoğrulduktan sonra incecik 10 adet yufka açılır.Derin bir tencerenin içine yağlanarak hamurlar konlur.Son olarak iç malzemede içerisine konulduktan sonra hamur kapatılır.Pişirilen tatlı servis aşamasına getirlince şerbet dökülür..