Hingel
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- Su
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiğince un
- İç Malzemesi:
- Kıyma
- 1 demet maydanoz
- Pul biber
- Tuz
Yapılışı:
İlk olarak unumuzu bir kabın içine koyuyoruz.Daha sonra unumuzun ortasının çukur hale getirip ortasına yumurtamızı kırıyoruz.Su ekleyip tuzumuzuda ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz.Yoğurulan hamurumuzu dinlemesi için üzerine nemli bir bezle örterek bir kenara bırakıyoruz.
Daha sonra bir kabın içine kıyma etimizi koyuyoruz.İçine maydonuzumuzu incecik doğrayıp pul biber ve tuzu ilave edip içini karıyoruz.Daha sonra yoğurulan hamurlarımızı küçük parçalar haline getirip oklava yardımı ile açıyoruz.Açılan hamurumuzu küçük kareler halinde kesip içine iç harcımızı az az koyup hamurumuzu üçgen şekilde büküyoruz.
Daha sonra ocağımıza tenceremizi koyup içine su doldurup kaynatmaya bırakıyoruz.İçinede bir tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz.Kaynayan suyumuzun içine hamurlarımızı atıp haşlanmaya bırakıyoruz.Haşlanılan hamurlamızı daha sonra süzek içine alarak suyundan ayırıyoruz.Daha sonra bir tava içine 2 yemek kaşığı tereyağımızı koyup köpürene kadar kaynatıyoruz.İçine pul biberde koyup hingel hamurumuzun üzerine dökerek yemeğimizi servis aşamasına getiriyoruz..